Naše usluge

Strojni park

Gala Group posjeduje raznovrsni strojni park koji omogućava uslugu obrade i dorade pločastih materijala na vrhunskoj opremi. Svakoj je fazi proizvodnje posvećena posebna pažnja kako bi na samom kraju cjelokupni proizvodni proces rezultirao kvalitetnim i funkcionalnim proizvodima.

Pri obradi medijapana dekorativna strana ploče mora uvijek biti okrenuta prema dolje kako bi dobili što bolje linije reza i kako bi se spriječilo pucanje boje. Ploče se obrađuju digitalnom ili formatnom pilom. Uvijek koristite dovoljno oštre alate kako bi se spriječilo pucanje boje ili mediapana. Pri piljenju pločastog materijala u mediapanu treba obratiti pozornost na visinu posmaka pri kojoj materijal prelazi preko lista pile: Preniskim posmakom, zubi oštrice pile neće rezati nego gnječiti i protrljati rubove pločastog materijala pri čemu može doći do „gorenja“, te pojave fine prašine. Prevelikim posmakom prepiljeni rubovi će biti slabije kvalitete.

Za bušenje mediapan ploča preporučuju se standardne bušilice brzine od cca. 3500 r.p.m. (okretaja po minuti), koje omogućuju visoku kvalitetu izbušene rupe s minimalnom akumulacijom materijala na stražnjoj strani. Kako bi spriječili trganje materijala na stražnjoj strani preporuča se bušenje pola rupe s jedne i s druge strane.

CNC obrada iverice

CNC strojevi jamče preciznost i visokokvalitetnu izradu svakog pojedinog komada namještaja, a uključuju usluge rezanja, izrade oblika, utora i poluutora, perforiranja te raznih bušenja i graviranja. Nakon što je kupac odabrao željenu debljinu i izgled materijala te definirao mjere, kreće se u formiranje radnog naloga po kojemu se kreće s piljenjem materijala.

Za ovaj dio potrebna je krojna lista (popis svih potrebnih mjera) te račun za plaćeni materijal. Mjere se obrađuju na kompjuteru kako bi se smanjila mogućnost pogreške te maksimalno iskoristila ploča iz koje se pile pojedini elementi za namještaj. Naši zaposlenici mogu vam pomoći u mjerenju ploča te vam mogu sugerirati najoptimalnije mjere za vaš prostor. CNC obrada iverice moguća je za sve pločaste materijale u našoj ponudi. Više o pločastim materijalima možete saznati ovdje. Obrada iverice izvršava se na najsuvremenijim strojevima njemačkog proizvođača Holzher.

Pravolinijsko i krivolinijsko kantiranje

Pravolinijsko kantiranje podrazumijeva uslugu lijepljenja rubnih traka na pravolinijskim komadima pločastog materijala, čime se zatvaraju svi vidljivi rubovi na elementima budućeg gotovog namještaja. Ova radnja ima dvojako značenje, a to su prvenstveno estetski razlozi i zaštita od eventualnih mehaničkih oštećenja, vlage i sl. prigodom buduće uporabe.

Zahtjevnije krivolinijske izvedbe zahtjevaju računalne nacrte kako bi naše osoblje što preciznije izvelo kantiranje i obradu materijala koji ste naručili. Krivolinijsko kantiranje odnosi se na kantiranje okruglih, ovalnih i dr. nepravilnih oblika koji zahtjevaju posebnu brigu i pristup materijalu.

Dostava

Dio našeg svakodnevnog poslovanja je pružanje kvalitetnih usluga našim kupcima, u što obavezno uključujemo dostavu robe na željenu adresu. Želite li vaš namještaj već sutra, na usluzi vam je besplatna dostava širom Bosne i Hercegovine.

Corpus software

CORPUS je u današnje vrijeme, nezaobilazan softver prilikom proizvodnje namještaja. Savršeno se integrira u različite CNC strojeve i olakšava brojne post-procesorske zadatke ovih strojeva uz garanciju kvaliteta.

Svim našim kupcima nudimo BESPLATNO izradu skice i crteža Vaše buduće kuhinje ili komada namještaja, uz pomoć Corpus softvera.
Gala Group razvija svoj posao kreirajući razne povoljnosti za naše klijente i partnere. Posjetite nas u Mostaru na našoj adresi!

Učinićemo sve da pojednostavimo naš proizvodni proces. A nakon toga ga pojednostavimo još više za Vas.